Aki már régebb óta követi sportos/egészségtudatos mindennapjaimat, az tudja, hogy nagyon szeretem a Szafi termékeket. Többek között azért, mert a vele való főzés, sütés megkönnyíti a mindennapjaimat és egészségesebb alternatívákat tudok nyújtani vele a családomnak.
Már régebbóta szemezek ezzel a recepttel, amit a glutenmentesovezet.hu oldalon találtam és most veletek is megosztom:
Hozzávalók a világos tésztához:
Hozzávalók a kakaós tésztához:
A tetejét házi baracklekvárral kentem meg.
A száraz összetevőket (lisztek, só, kakaópor) és a nedveseket (méz, víz, citromlé) először külön kevertem össze, majd összeömtöttem és tésztává gyúrtam őket.
Ezután 15 percig hagytam állni, és közben bekapcsoltam a sütőt, beállítottam 180 fokra, alul-felül sütős funkción, hogy mire összeállítom a kalácsot, már meleg legyen a sütő.
A két tésztát külön-külön kinyújtottam egy belisztezett nyújtódeszkàn, majd alulra tettem a fehér, felülre a kakaós tésztát és elkesztem felgörgetni. Ha sok réteget szeretnél látni, akkor szorosan tekerd fel a tésztát, én erre kevéssé figyeltem, ezért lett “csak” ennyi csiga benne. :) 🤷🏻♀️ :)
Tedd egy téglalap alakú sütőformába, kend le baracklekvàrral, tedd be a sütőbe 50-55 percre, sütője válogatja, mennyi időre.
Hagyd kihűlni (nehéz lesz megállni, ugyhogy addig menj el a gyerekkel játszóterezni.) 🤣😬 Én szóltam! 😏
Eheted magába, lekvárral, friss gyümölccsel, mogyorókrémmel (🙈😱😂) és amivel csak szeretnéd és neked belefér.
Jó étvágyat hozzá!
Szeretnél magabiztos, kiegyensúlyozott, nyugodt, aktív lenni a babád mellett? Vagy eseleg szeretnéd a meglepni vele szeretted, barátnőd? Akkor rendeld meg az AnyaTárs kisokost most!
Csodás napot kívánok!
Éva
Adatvédelmi szabályzat
Annak érdekében, hogy megkönnyítsük látogatóinknak a weboldal használatát, oldalunk cookie-kat használ. Weboldalunk böngészésével Ön beleegyezik, hogy a számítógépén, illetve mobil eszközén cookie-kat tároljunk. A cookie-khoz tartozó beállításokat a böngészőben lehet módosítani. Részletek