Napló előrendelés

SPORTOS MAMI

Egészségesen eszel, sok folyadékot iszol, mégis előfordul,hogy puffadsz?

Tisztában vagy vele, hogy  rendszeresen és egészségesen kell étkezni, sok folyadékot iszol, mégis előfordul, hogy puffadsz? 

 

Mitől lehet ez? 

Először is, ki kell deríteni, hogy nem vagy -e intoleráns egy ételre. Az ételintolerancia manapság sajnos nagyon gyakori. 

Ez nem allegia, tehát nem lesz tőle "semmi bajod", nem dagasz föl, nem lesznek allárgiás tüneteid, ( az ételallergiát az immunredszer okozza és azonnal, olykor heves formában jelentkezik) ."csak" épp puffadni fogsz, gázok gyötörnek, görcsöl a hasad, hasmenésed vagy épp székrekedésed lesz. Persze nem azonnal, órákkal vagy 1 nappal az elfogyasztott, intoleranciát okozó étel elfogyasztása után. Ezek nagyon kellemetlen tünetek amik megkeseríthetik a mindennapjaid. Lehetsz intoleráns például a zabra, mint ahogy én is az vagyok, szóval az egészséges ételekre is. Egyszerűen nem tud mit kezdeni a szervezeted, a normál bélmozgásod "felborul" ez okozza a kellemetlen tüneteket. Tehát az intolerancia az emésztőrendszered reakciója egy-egy ételre. 

Ez az alapvető különbség az allergia és az intolerancia között. 

Mit tehetsz ellene? Elkerülöd az ételt. És hogy melyiket? Két lehetőséged van. Vagy figyeled és lejegyzed, hogy mit ettél aznap és megnézed, milyen reakciója lesz a testednek rá estére, majd azokat az ételeket egyesével kizárod az étrendedből, vagy elmész egy gasztroenterológushoz és megkéred, hogy végezze el az intolerancia tesztet. Ez egy kb egy fél -egy órás vizsgálat, aminek az elején vesznek az ujjbegyedből vért, majd különböző kémiai folyamatoknak vetik alá, míg végül ad neked egy listát a doki, hogy mely ételekre vagy intoleráns. Ez a  "kis teszt", ami a legáltalánosabb intoleranciát okozó ételekre tesztelnek, aztán van olyan is, amihez vérvétel szükséges, de ott több mint 200 alkotóelemre tesztelik a véred, köztük adalékanyagokra is. 

Minden esetben kérd ki orvosod tanácsát.

Ha pedig már ezen a vizsgálaton is túl vagy, és még mindig gyötör a puffadás, érdemes leásni jó mélyre. Na nem azt mondom, hogy ne vegyél több tartós tejet, vagy új cipőt, hanem hogy a lelked mélyére áss le, mert lehetnek idegi, lelki okai is a puffadásodnak. 

A stressz alattomos dolog. A magyar nyelv nem véletlenül ilyen beszédes.... Nem tudom megemészteni.... Megakad a torkomon... 

Van olyan szituáció, amiben rosszul érzed magad? Vannak kimondatlan érzéseid? Zavar valami? 

Mert ha igen, ez is a lelkiállapot manifesztálódhat testi tünetekben. 

Ha úgy érzed, hogy lelki okai vannak, rendezd el magadban. Írd ki magadból, fussd ki magadból, táncold ki magaból. A lényeg, hogy ne próbáld meg elnyomni magadban, mert nem lehet. Látod, már testi tüneteket is produkálsz! Tényleg meg szeretnéd várni, hogy még nagyobb legyen a baj? Tudom, nehéz szembenézni a problémákkal. De kell, mert nem jó ez így neked. Csak megfogalamazni lesz nehéz. Ha kimondod, hogy téged mi bánt, máris tettél egy lépést a megoldás felé. Meglátod, mekkora kő fog leesni a válladról, ha végre ki mered mondani azt, hogy mi zavar. Ha pedig tudatosítod magadban, már meg it tudod találni rá amegoldást! MERT MEGOLDÁS MINDIG VAN!!!!! 

 

Amint feloldódik a lelki blokk, a testi tüneteid is meg fognak szünni! 

 

Konklúzió:

Menj el a dokihoz és/vagy  szánj magadra időt, mert magától nem fog megoldódni a dolog! 

Ha tetszett a bejegyzés, kélek, oszd meg barátaiddal is és világíts rá nekik is, mi állhat a bpuffadásuk hátterében. 

 

Csodás napot kívánok! 

 

Éva

Sportosmami napló előrendelés

Kedves Érdeklődő! 

 

Szeretnél magabiztos, kiegyensúlyozott, nyugodt, aktív pici babás anyuka lenni? Vagy eseleg szeretnéd a naptárral meglepni szeretted, barátnőd? Akkor rendelelő a naplót most!

Kérlek, hogy töltsd ki az alábbi űrlapot, hogy fel tudjam venni veled a kapcsolatot! 

Csodás napot kívánok! 

Éva

 


Adatvédelmi szabályzat