AnyaTárs Kisokos rendelés

SPORTOS MAMI

Hogyan győzd le a félelmed és hogyan bízz meg (újra) a saját gyerekedben - a szoptatás margójára

Viszonylag későn, 11 hónaposan bújtak ki Petra lányom első fogacskái. Azza nyugtattak, hogy minél később jönnek ki a fogak, annál ellenállóbbak lesznek, ne aggódjak 

 

Ám az első megjelenése után, rohamos gyorsasággal jött egyik a másik után, szép sorban először az elsők...

Ahogy megjelentek, el is kezdte őket használni.... Véletlenül megharapta először csak picit a cicim szoptatáskor. Itt követtem el a hibát azzal, hogy felszisszentem, amin ő teljesen fellelkesült, hiszen az, amit csinált, reakciót váltott ki belőlem, akkor még nem igazán értette, hogy ez nekem fáj...Ezután egyre gyakrabban és egyre nagyobbakat harapott és még élvezte is. Már féltem cicit adni neki, de adtam mindig esélyt, hiszen még az étkezései nagy részét az anyatej tette ki.

 

Aztán az egyik szoptatás alkalmával annyira megharapott, hogy az amúgy is tépázott, már-már rongyos mellbimbóm vérezni kezdett... Nagyon fájt és önkéntlenül is rákiabáltam, elé csúnyán. Már elég nagy volt hozzá, majd 1 évesen, hogy felfogja, rosszat csinált. Nagyon sírtunk mindketten.

 

Ezután majd egy hét szopási sztrájk következett, nekem sem volt nagyon kedvem cicit adni neki, de a cumisüveget nem fogadta el, a cicim, meg csak telt és telt, jobb hijján fejtem és fagyasztottam a tejet...

 

De 4 nap után már kezdtem aggódni. Nem szerettem volna leválasztani, de félő volt, hogy megteszi. Minden alkalommal, amikor szoktuk, megpróbáltam mellre tenni, de remegtem, épp ezért ő is...

 

Teljesen kétségbe voltam esve, mert tudtam, hogy neki erre szüksége van, még nagyon sok tápanyag van számára a tejcimben. Aztán vettem egy nagy levegőt és elkezdtem beszélgetni vele. (Én mindig, mindent megbeszéltem és a mai napig meg is beszélek a gyerekkel)

Elmondtam neki, nyugodt hangon, hogy nagyon szeretém, ha cicizne, tudom, hogy ő is szeretne, csak fél, hogy megint fájdalmat okoz nekem. 

 

Ölbe vettem, átöleltem és megbeszéltem vele, hogy bízom benne, tudom, hogy nem direkt csinálta a múltkor sem, megbocsájtottam már azóta, nem haragszom, megbízom benne. Tudom, hogy képes rá. (Magamban pedig azt mantráztam, hogy én is képes vagyok rá! )Nagyon szeretem és nagyon szeretném, ha ismét megpróbálnánk. 

 

És csodák csodájára működött. Ezután már egyszer sem harapott meg és 2.5 éves koráig szopizott, amikor is egyik estéről a másikra egy április napon (mert akkor már csak elalváskor igényelte) elhagyta. 

 

Már egészen pici babákkal is meg lehet beszélni mindent. Szoktasd hozzá, hogy elmondod, mit fogtok most csinálni, elmentek sétálni, átcseréled a pelusát.... A 8-10 hónapos gyerekkel pedig teljesen meg lehet értetni, hogy mi, miért történik. Ha még nem is tudatosan, de tudat alatt összekapcsolja a történéseket az érzelmekkel, párosítja azokat. Ha megbeszéled vele, hogy mi, miért történik, akkor az az ő kis agyában feloldja a kis gubancokat, az érzelemet a jó reakcióval köti össze, így alakul ki az érzelmi intelligenciája. 

 

Ne nézd le a gyereket, mert "csak" egy gyerek. Mindent lát, mindent hall, mindent érez. Mindig figyel, mindig másol. Még ha épp játszik és azt hiszed, hogy nem figyel, akkor is résen kell lenni, mert a fél szeme és a fél füle bizony rajtad van! 

 

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek, hogy oszd meg barátaiddal is! 

Sportosmami AnyaTárs kisokos rendelés

Kedves Leendő vagy pici babás Anyuka! 

 

Szeretnél magabiztos, kiegyensúlyozott, nyugodt, aktív lenni a babád mellett? Vagy eseleg szeretnéd a meglepni vele szeretted, barátnőd? Akkor rendeld meg az AnyaTárs kisokost most!

A kisokos ára: 8.890Ft+postaköltség

Kérlek, hogy töltsd ki az alábbi űrlapot, hogy fel tudjam venni veled a kapcsolatot! 

Csodás napot kívánok! 

Éva

 


Adatvédelmi szabályzat